Всеукраїнський
кулінарний челендж
«Місія: Шеф»

Створи корисну та смачну страву
за рецептом професійного шефа!
Коли:
5-19 листопада

Про конкурс

Щороку восени ми запрошуємо дітей і батьків стати справжніми кулінарними героями. Цьогоріч ми запускаємо всеукраїнський кулінарний челендж «Місія: Шеф», де діти — головні шефи, а батьки — команда підтримки.

Разом ви приготуєте смачну й корисну страву за рецептом професійного шеф-кухаря Сергія Шелестова і, звісно ж, не обійдеться без подарунків!

Готуйте за рецептом з відео-майстер-класу від “Абетки Харчування” та діліться світлинами або відео процесу у соцмережах!
А вже 21 листопада ми оберемо переможців випадковим чином і подаруємо круті подарунки для всієї родини або ж для усього класу!

Готові до кулінарної пригоди цієї осені?

Формати участі

Для родин

Готуємо вдома: дитина — головний(а) шеф, батьки — команда підтримки.

1.
Зробіть фото або відео процесу приготування та готової страви разом із дитиною.
2.
Опублікуйте його у Instagram та відзначте офіційну сторінку Абетки в Instagram.
3.
Підпишіться на офіційну сторінку Абетки в Instagram і в коментарях до посту напишіть назву своєї улюбленої страви — і ви берете участь у розіграші 50 подарунків.
Для класу

Класні керівники, долучайтеся!

Організуйте спільний міні-майстер-клас у школі за нашим відеорецептом: готуйте разом із дітьми.

1.
Зробіть фото або відео процесу приготування та готової страви.
2.
Опублікуйте його у Facebook від імені класу з хештегом #МісіяШеф2025 та позначте офіційну сторінку Абетки у Facebook.
3.
Підпишіться на сторінку Абетки у Facebook.
Для класів передбачено окремі призи — 5 подарункових наборів!
І пам’ятайте, Ваша сторінка має бути відкритою до завершення конкурсу.

Що готуємо цього року?

Цьогоріч, шеф-кухар Сергій Шелестов разом з маленьким експертом зі смачної їжі - Гордієм приготує рол «Вогняний дракон з курочкою теріякі» — поживну та супер-яскраву страву!

Рецепт

інгредієнти
Рис для суші
400г
Рисова заправка
75г
Огірок свіжий
350г
Крем сир
350г
Куряче філе
250г
Гарбуз грушеподібний
100г
Соус унагі
100г
Кунжут
30г
Водорості норі
8 листків
Мікро-зелень
За смаком
Імбир та кетчуп «Торчин» для дітей від 3-х років
За смаком
Етапи приготування
1.
Рис: промити до прозорої води. Додати воду у співвідношенні 400 г рису : 1000 г води. Довести до кипіння, перемішати, закрити кришкою та готувати на середньому вогні 15 хв. Додати 75 г рисової заправки, дати настоятися кілька хвилин.
2.
Курка теріякі: нарізати куряче філе тонкими слайсами, викласти на сковорідку, обсмажити. Коли почне шкварчати — додати ~100 мл води, готувати до готовності, помішуючи. Додати 50 г соусу унагі та 15 г кунжуту, перемішати й дати охолонути.
3.
Гарбуз: зачистити, нарізати тонкими кружальцями - слайсами (~1 мм), залити окропом на 5 хв, щоб став м’яким, відцідити й просушити серветкою.
Починаємо формувати роли
1.
На килимок кладемо лист норі — гладкою стороною вниз.
2.
На лист норі викладаємо готовий рис тонким рівним шаром, залишаючи вкінці листа 2–3 см без рису, щоб рол легко загортався.
3.
Обережно перевертаємо норі з рисом так, щоб рис опинився знизу, а норі — зверху. Це робить рол "inside-out", тобто з рисом назовні.
4.
Уздовж нижнього краю норі викладаємо:
смужка крем-сиру;
кілька смужок свіжого огірка;
шматочки обсмаженого курячого філе теріякі;
мікро-зелень.
5.
Обережно загортаємо рол за допомогою килимка, формуючи щільний циліндр. Прокочуємо його килимком кілька разів, щоб рол тримав форму.
Презентація страви
1.
На сформований рол викладаємо тонкі слайси гарбуза зверху — це наша “драконяча шкіра”.
2.
Гострим ножем нарізаємо рол на порційні шматочки. (Порада: ніж змочити у воді, щоб зрізи були рівні та акуратні.)
3.
Викладаємо рол на тарілку, прикрашаємо:
соусом унагі;
трішки кунжуту;
свіжою зеленню;
і, за бажанням, дитячим кетчупом Торчин.

Розіграш відбудеться 21 листопада 2025 року.

Переможців буде обрано випадковим чином через Random.org серед усіх учасників, які дотримались правил.
Офіційні правила конкурсу
Беручи участь у конкурсі ви автоматично надаєте згоду
на використання фото та відео матеріалів процесу приготування.