UA RU

Три варіанти ідеального дитячого святкового меню

Три варіанти ідеального дитячого святкового меню

Підготовка меню для дитячого свята може виявитися справді складним завданням. Важливо приготувати корисні страви, які водночас будуть святковими і сподобаються усім, навіть найпримхливішим юним кулінарним критикам. Але якщо дотримуватися певних правил, то від свята як у дітей, так і у дорослих, залишаться тільки позитивні емоції,. Тож пропонуємо вам три варіанти дитячого святкового меню.

3–5 років

Інгредієнти мають бути максимально простими і гіпоалергенними. Також на столі не має бути гострих предметів. А щоб діти відчули атмосферу свята, варто зробити акцент на ігровому оформленні страв та столу.

Картопляні грибочки. Це оригінальний варіант дуже простої та звичної малюкам страви. Щоб приготувати такі «грибочки», потрібно майже до готовності відварити в підсоленій воді картоплю в мундирі, акуратно ножем вирізати заготовки у вигляді грибочків, злегка змастити їх соняшниковою олією і запекти в духовці.

Веселі тефтельки. М’ясні страви для маленьких дітей – це переважно котлети або тефтельки, бо м’ясо має бути добре подрібненим і нежирним. Приготувати тефтельки можна із курячої чи індичої грудки. А прикрасити, виклавши оченята, ротик та носик із овочів – огірків чи моркви, які до того ж збалансують м’ясну страву.

Сирники-зайчики. Сирники – смачна страва, багата на кальцій, необхідний дитячому організму. До того ж їх легко оформити у вигляді зайчиків чи інших звірят, використовуючи фрукти. Наприклад, виклавши вушка зі скибочок банану, а очі – із ягід чорниці чи чорної смородини.

5–8 років

Варто організувати шведський стіл, щоб у дітей була можливість вільно рухатися і грати, а їжу можна було брати руками.

Овочевий салат в тарталетках. Це зручна, порційна форма подачі звичної та корисної страви. Овочі стимулюють апетит, тому салат у маленьких «тарілочках», які можна з’їсти, – чудова закуска для дитячого святкового столу.

Піца. Піцу люблять практично всі діти. Її легко їсти й неважко приготувати, поєднавши корисні інгредієнти. Можливі класичні варіанти із томатами, вареним курячим м’ясом, болгарським перцем і сиром або із куркою, кукурудзою та ананасом.

Фруктове асорті «Павич». Свіжі фрукти – найкращий десерт, який можна собі уявити. А щоб він ще й запам’ятався, оформіть його цікаво, наприклад, у вигляді павича. «Тілом» павича може бути розрізна навпіл груша, а «хвіст» викладіть зі скибочок яблук, бананів, апельсинів, а в сезон – винограду чи полуниці.

8–10 років

Для цієї вікової групи зручною формою страв буде канапе на шпажках.

Бутерброди-кораблики. Це спосіб по-святковому оформити просту корисну їжу. На скибочки хліба, змащені тонким шаром масла, викладаємо м’ясо чи рибу, овочі (наприклад, помідори, нарізані кільцями), а «вітрило» формуємо зі скибочки сиру, нанизаної на шпажку чи зубочистку.

Шашлички на шпажках. Приготувати можна і м’ясні (курячі), і овочеві (з баклажанів, томатів, перцю) шашлички, щоб страви були не лише смачними, а й корисними.

Фруктове желе. Красива форма подачі найкориснішого із десертів – фруктового. Желе краще готувати не просто із фруктових соків, а й зі шматочками фруктів усередині. Так буде і смачніше, і корисніше. Подавати таку страву можна в креманках, нарізавши желе й зробивши з нього «мозаїку».

Напої ж будуть універсальними для усіх вікових груп: фруктові соки, мінеральна негазована вода чи домашній лимонад.

Повернутися назад
Поділитись з друзями