ABETKA
UA RU
UA RU

Сніданки з різних куточків світу

Бангкок, Париж або Перу – немає значення, у якому куточку земної кулі ви живете, сніданок є важливим для всіх. «Абетка Харчування» розповідає про типові національні сніданки. Надихайтеся, і, можливо, вже наступного ранку ваша родина смакуватиме щось новеньке, смачне і корисне :)

Японія

Рис, рис і знову рис. На сніданок японці полюбляють подавати його із соєвим пюре, або як його ще називають, натто. 

Китай

Тут звикли до рідких каш на основі води або молока. Найпопулярніший варіант сніданку в Китаї – рисова каша з маринованим тофу, шматочками сушеного м’яса та яйцями.

Туреччина

Здається, турки дещо знають про смачні сніданки. Зазвичай їхній ранок починається з каймаку – це традиційний кисломолочний продукт, схожий на сметану. До нього подають тости з медом або топленими вершками та смажені яйця із суджуком.

Італія

Традиційний сніданок італійців – це чашка кава та солодкий круасан. Не надто поживно, але так по-італійськи! 

Аргентина

Тут полюбляють солоденьке... На сніданок аргентинці їдять листкову випічку із маслом і соусом дульсе-де-лече. Це традиційний латиноамериканський десерт із карамелізованого молока.

Перу

Тут просто обожнюють сиру рибу та морепродукти, тож ранок перуанців зазвичай починається саме з них. Найпопулярніша страва – севіче. Сиру рибу різних видів дрібно нарізають і маринують протягом 15 хвилин зі спеціями, гострим перцем та соком лайма. Подають із бататом або кукурудзою. 

Болівія

У Болівії на сніданок їдять традиційні пиріжки «сальтена» з яловичиною, свининою або куркою. Їх зазвичай подають з гострим соусом, оливками, родзинками та картоплею. 

Коста-Рика

Традиційний сніданок у цій країні готують із чорної квасолі, рису, сальси та авокадо. Усе це подається на свіжій кукурудзяній тортильї разом зі смаженими бананами.

Сподобалися страви? Спробуйте поекспериментувати та здивуйте родину екзотичним сніданком у латиноамериканському або східному стилі. Смачного!

 

Повернутися назад
Поділитись з друзями