2018 February 26
День шеф-кухаря з «Абеткою Харчування» для львівських третьокласників
У Львові 30 жовтня 2017 року у кулінарній школі «Боско»
учні третього класу авторської школи «Тривіта» взяли участь у кулінарному майстер-класі. Школярам розповіли про важливість
збалансованого харчування, а потім вони власноруч створили смачні та корисні овочеві страви разом із
шеф-кухарем Євгеном Сушко.
Мета заходу традиційна для «Абетки Харчування» —
підвищення рівня обізнаності дітей щодо правил здорового та раціонального
харчування. Темою майстер класу стала «Здорова їжа – героям на здоров’я». Під
час майстер-класу діти отримали можливість творчо підійти до приготування їжі
по смачним і поживним рецептами, які були спеціально розроблені шеф-кухарем
на основі матеріалів «Абетки харчування».
Для чого «Абетка Харчування» проводить майстер-класи
Дослідження Бостонського університету встановили, що
залучення дітей до підготовки та приготування їжі сприяє ранньому розвитку
правильної харчової поведінки. Заохочення дітей до творчості з овочами та
фруктами — це чудовий спосіб створити нові корисні страви, які будуть
привабливими для малечі.
Активності на кшталт кулінарних майстер-класів в
легкій ігровій формі доносять до малюків важливі принципи правильного
харчування. Разом із шеф-кухарем діти змогли за власним смаком розробити нові корисні рецепти, які вони потім зможуть повторити у себе вдома. Таким чином отриманий на
майстер-класі досвід буде сприяти впровадженню правильного раціону та збалансованої дієти
для всієї родини.
Освітня програма «Абетка харчування» була створена в рамках глобального проекту «Nestlé Здорові діти» (Nestlé Healthy Kids). Головна мета програми – навчити дітей необхідним принципам правильного харчування і виховати звичку дотримуватися цих принципів у повсякденному житті.