UA RU

Чудо-спаржа: простий рецепт до сніданку від Смачнюлі

Спаржа – відмінне джерело вітамінів К, А, С, Е і групи В. Готувати спаржу просто й швидко – можна підсмажити або просто відварити, а її смак, колір і текстура чудово доповнять інші страви. Найулюбленіше поєднання Смачнюлі, помічниці «Абетки харчування» – це зелена спаржа з яйцями. На цей раз вона пропонує приготувати спаржу в мигдальній паніровці та подати з вареними яйцями до сніданку.

Впевнені, цей рецепт точно припаде вам до душі!

Час на підготовку: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Рівень складності: простий

Кількість порцій: 4


Інгредієнти

6 яєць

400 г зеленої спаржі

1/2 ч. л. пасти васабі

70 г мигдалю

50 г цільнозернового борошна

2 ст. л. соняшникової олії

Морська сіль

Мелений перець

 

Приготування

1. Спаржу миємо, очищаємо та відрізаємо кінчики за необхідності.

2. Варимо на великому вогні до напівготовності близько 4-5 хвилин.

3. Промиваємо під холодною водою для збереження яскравого кольору. Залишаємо висихати на серветці.

4. Збиваємо 2 яйця, додаємо васабі, розмішуємо до однорідної консистенції.

5. Мигдаль подрібнюємо в блендері або кавомолці. Змішуємо його з борошном, сіллю і перцем.

6. Кожне стебло спаржі занурюємо в яєчну суміш,  обвалюємо в паніровці та смажимо до золотої скоринки. 

7. Яйця, що залишилися, відварюємо та подаємо разом зі спаржею.

Смачного!

Цікаві факти / Чи знали ви, що...

Один вид – три кольори

Паростки спаржі бувають трьох кольорів: білі, зелені та фіолетові. Якщо зрізати паростки до того як вони проростуть над землею, вони матимуть білий колір (спаржу вирощують під землею). Одразу після проростання паростки стають фіолетовими. І тільки потім в результаті процесу фотосинтезу спаржа стає зеленою.

Першими були римляни 

Рецепт приготування спаржі був знайдений у найдавнішій кулінарній книзі світу “Apicius” написана в IV-V ст. н. е. Книга має 10 тематичних розділів і містить 468 рецептів різноманітних страв із овочів, фруктів, м’яса, птиці, риби тощо.

 

 

Повернутися назад
Поділитись з друзями